Perez ziet ontwikkeling bij Wellenreuther

Perez prijst Feyenoorder: 'Vond hem af en toe een dooie, maar nu een character'

5 augustus om 08:52

Kenneth Perez is onder de indruk van de ontwikkeling die Timon Wellenreuther doormaakt. Niet alleen als doelman, maar ook als persoonlijkheid groeit de Feyenoord-sluitpost, zo constateert de ESPN-analist. 

Wellenreuther, die de concurrentiestrijd met Oranje-international Justin Bijlow gewonnen heeft, verscheen zondagavond in Eindhoven aan de aftrap van het duel tussen PSV en Feyenoord. Hoewel de Duitser een strafschop veroorzaakte en tijdens de reguliere speeltijd vier treffers om de oren kreeg, onderscheidde hij zich wel in de penaltyserie door op knappe wijze de poging van Johan Bakayoko te keren. 

"Ik vond hem bij Willem II af en toe een beetje een dooie", begint Perez over Wellenreuther na afloop van het duel om de Johan Cruijff Schaal. "Nu vind ik hem echt een character aan het worden. Hij neemt het voortouw om jongens te vertellen wat er moet gebeuren. Knap hoe hij vanuit zijn positie nu ineens de beste keeper is van Feyenoord, om toch een jongen van de club (Justin Bijlow, red) te verslaan", besluit Perez.

Dat Wellenreuther de concurrentiestrijd heeft gewonnen van Bijlow, lijkt ook gevolgen te hebben voor laatstgenoemde. Een vertrek van hem uit Rotterdam is door deze ontwikkeling niet onwaarschijnlijk.