Buonanotte misschien toch niet naar Feyenoord

'Buonanotte-transfer onzeker: Feyenoord heeft concurrentie, Argentijn moet kiezen'

5 augustus om 06:45
Laatste update: 5 augustus om 07:08

Het is, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, nog niet zeker dat Feyenoord zich deze zomer gaat versterken met Facundo Buonanotte. Dat meldt 1908. Er is wel sprake van een akkoord tussen Feyenoord en Brighton, maar de Argentijn heeft nu ook de keuze om voor Southampton te gaan spelen. Die knoop heeft hij nog niet doorgehakt. 

Promovendus Southampton is een paar weken terug concreet in de markt gekomen voor Buonanotte. Hij heeft al zijn opties nu op tafel liggen. Brighton lijkt hij vanwege een gebrek aan perspectief op speeltijd hoe dan ook te gaan verlaten, maar de keuze tussen Feyenoord of een huurtransfer naar de Engelse havenstad is nog niet gemaakt. 

1908 betreurt de stelligheid waarmee het vorige week berichtte over de aanstaande transfer van Buonanotte naar Feyenoord, die nu dus mogelijk op losse schroeven staat. Wél wordt er vastgehouden aan de eerder naar buiten gebrachte feiten. De Rotterdammers zijn akkoord met Brighton én zijn ook persoonlijk rond met de aanvaller annex aanvallende middenvelder. 

Bij Feyenoord kan Buonanotte om de prijzen spelen en minuten maken in de Champions League. Mocht hij uiteindelijk tóch kiezen voor Southampton, dan slaat de paniek 'allesbehalve' toe in De Kuip. Men vertrouwt voor die positie dan volledig op Calvin Stengs. 

Feyenoord heeft Buonanotte en zijn management nog geen deadline gesteld, maar verwacht wordt dat er op 'zeer' korte termijn duidelijkheid komt over de vervolgstap van de Argentijn. Een done deal is nog altijd goed mogelijk, maar duidelijk is wel dat de speler zich nu ietwat 'wispelturig' opstelt. Volgens Voetbal International is ook Celtic in de markt voor Buonanotte, maar de Schotten zijn volgens 1908 afgehaakt.