PSV maakt werk van drie transfers

'Defensieve problemen PSV 'nog groter' geworden: Bosz wil drie nieuwe verdedigers'

5 augustus om 08:15

De defensieve problemen in Eindhoven zijn 'nog groter geworden', waardoor PSV zich wil gaan versterken met een drietal spelers. Volgens het Eindhovens Dagblad is de landskampioen, die zondag de strijd om de Johan Cruijff Schaal verloor van Feyenoord, op zoek naar zowel een rechtsback, linksback als centrale verdediger.

Jordan Teze, de vaste rechtsback van PSV, staat op het punt om naar AS Monaco te vertrekken. De Ligue 1-club is bereid 10 miljoen euro te betalen voor Teze, die in Eindhoven nog maar één jaar op zijn contract heeft staan. Er komt rechtsachterin dus een vacature vrij bij PSV. De Eindhovenaren buigen zich nu over een eventuele opvolger. 

Ook centraal achterin willen Peter Bosz en co. zich nog versterken. Normaal gesproken gebeurt dat met de komst van Sepp van den Berg, die nog losgeweken moet worden bij Liverpool. De positie van linksback is misschien wel het grootste zorgenkindje van technisch direct Earnest Stewart. Tegen Feyenoord stond Fredrik Oppegard, die aanvankelijk een 'back-up' zou zijn, in de basis. 

'Hij heeft op dit moment nog niet het vereiste niveau waar PSV volledig op kan bouwen. Geen schande, want dat was ook niet beoogd', tekent het ED op. Volgens De Telegraaf zou PSV serieus overwegen om de zojuist vertrokken Patrick van Aanholt terug te halen, mede ook omdat zowel Mauro Júnior als Sergiño Dest geblesseerd is. 

Bosz neemt de clubleiding niks kwalijk, maar volgens het ED is het wel duidelijk dat de trainer 'met de vuist op tafel zal moeten slaan en minstens drie verdedigende versterkingen nodig heeft'. PSV begint op zaterdag 10 augustus aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. Dan is RKC Waalwijk de tegenstander.