Van Gaal inspireert niet alleen voetballers: 'Hij hamerde zo op het imagineren'

Van Gaal geeft college bij Olympische Spelen: 'Hij hamerde er zo op'

4 augustus om 23:51
Laatste update: 4 augustus om 23:56

Louis van Gaal heeft zaterdag een klein uitstapje naar het hockey gemaakt. De oud-voetbalcoach was als gast aanwezig bij de Nederlandse mannen, die tijdens de Olympische Spelen in Parijs strijden om een medaille. 

Hockeyer Koen Bijen, die vroeger altijd profvoetballer wilde worden maar niet verder kwam dan de jeugd van Excelsior, spreekt in het Algemeen Dagblad van een speciaal moment. "Toen ik voetbalde, was hij coach bij FC Barcelona. Van Gaal is een mega grootheid." Volgens Bijen heeft Van Gaal ruim drie kwartier het woord gehad. "We mochten alles vragen. Hij had het over de basis van teamsport: taken uitvoeren en verdedigen."

Van Gaal liet de hockeyers ook 'imagineren': het inbeelden van succes. "Ik heb mijn ogen dichtgedaan en meegedaan", vertelt Bijen. "Van Gaal hamerde er zo op. En als het helpt, helpt het." 

Tijdens de kwartfinale tegen Australië zag Bijen dat Van Gaal samen met zijn vrouw Truus op de tribune zat om de Nederlandse mannen aan te moedigen. "Dan ga je extra hard werken. Het is een mooie vent, echt waar."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!