Bayern-directeur: 'Ik heb Van Gaal niet gevraagd'

Bayern-directeur reageert op Van Gaal: 'Ik heb hem niet gevraagd'

4 augustus om 15:29
Laatste update: 4 augustus om 15:36

Max Eberl, sportief directeur van Bayern München, ontkent dat hij Louis van Gaal heeft gevraagd om opnieuw trainer bij Der Rekordmeister te worden. De oud-bondscoach zei bij het praatprogramma Humberto à Paris dat hij wél gepolst was door de Duitse club.

Eberl krijgt van de Duiste tak van Sky Sports een vraag over Van Gaal op een persconferentie zondagochtend. "Nou, ik heb het hem niet gevraagd", reageert hij stellig. Dat terwijl de voormalig trainer van onder meer Ajax, AZ, FC Barcelona, Manchester United en Bayern München zelf aangaf dat de Duitse club bij hem aanklopte.

Presentator Humberto Tan vroeg Van Gaal naar een eventuele terugkeer als trainer. "Ik zou het kunnen doen, maar niet meer als clubcoach. Ik ben nog wel gevraagd door Bayern München." Tan reageerde vol verbazing. "Ja, daar was ik wel heel verrast door."

Volgens Van Gaal kwam Bayern bij hem voordat de club Vincent Kompany aanstelde als hoofdcoach. Eberl lijkt in ieder geval niet de persoon geweest te zijn die contact opnam met de Nederlander.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!