'Engelaar biedt Van Bronckhorst en Besiktas speler van AZ aan'

'Van Bronckhorst en Besiktas krijgen speler van AZ aangeboden'

4 augustus om 22:59

Volgens geruchten uit Turkije is Myron van Brederode door zijn zaakwaarnemer, Orlando Engelaar, aangeboden bij Besiktas. De club van trainer Giovanni van Bronckhorst zou zich nu beraden over een eventuele transfer.

'De transferoperatie gaat verder bij Besiktas. De Zwart-Witten willen hun aanval versterken en hebben Van Brederode aangeboden gekregen', schrijft het Turkse A Spor. De Turken zouden de aanvaller van AZ aangeboden hebben gekregen via zaakwaarnemer Engelaar, weet AZAlerts te melden.

Hoewel Van Brederode geen onverdienstelijke voorbereiding draait in het elftal van Maarten Martens, lijkt de Belgische trainer op de flank van AZ de voorkeur te geven aan Ruben van Bommel. Van Bronckhorst zou kunnen profiteren van die pikorde bij AZ en Van Brederode naar Turkije willen halen. Het is nog niet duidelijk of de Turken daadwerkelijk een stap gaan zetten.  

Van Brederode doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van AZ en staat nog tot medio 2027 onder contract in Alkmaar. Voor AZ 1 kwam de buitenspeler al 81 keer in actie, waarin hij negen keer scoorde en vijf assists gaf. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!