'Bom barst: dominante Mislintat snel weg bij Dortmund'

'Mislintat maakt zich binnen drie maanden onmogelijk bij Borussia Dortmund'

4 augustus om 21:05

Opmerkelijk nieuws uit Duitsland: Sven Mislintat staat drie maanden na zijn komst alweer voor een exit bij Borussia Dortmund. De 'selectieplanner', die een rampzalige periode beleefde bij Ajax, heeft zichzelf opnieuw onmogelijk gemaakt, meldt Sport Bild.

In Duitsland wordt gerept over een 'aardbeving' en 'enorme knal' tijdens het trainingskamp van Dortmund in Bad Ragaz. Wat is het geval: Mislintat en de nieuwe hoofdtrainer Nuri Sahin kunnen nu al niet meer door één deur. Ruhr Nachrichten en WAZ maakten eerder dit weekend al melding van de haarscheurtjes in de samenwerking.

Van Sahin mag Mislintat zich per direct niet meer vertonen rond de spelersgroep. De technisch manager rende onlangs tijdens een training het veld op, terwijl de tv-camera's draaien. Sahin 'flipte', klinkt het, waarna Mislintat een reprimande kreeg van de clubleiding.

Daarvoor ging het al mis tussen Sahin en Mislintat. Tijdens besprekingen liepen discussies meerdere keren uit de hand, tot het punt dat de trainer en technisch manager niet meer on speaking terms zijn. Dat was eerder het geval tussen hem en toenmalig Ajax-trainer Maurice Steijn. Mislintat wordt 'dominant gedrag' verweten.

Dat is nog niet alles, aldus Sport Bild. Mislintat, die rapporteert een sportief directeur Sebastian Kehl, probeert naar verluidt meerdere transfertargets erdoorheen te duwen, terwijl hij zelf ook actief contact legde met spelers van buitenaf. Dat is echter geen onderdeel van zijn takenpakket. Van Mislintat wordt alleen verwacht dat hij aanbevelingen doet.

Tot slot wordt Mislintat ervan verdacht dat hij interne informatie heeft gelekt aan de pers. Het is onduidelijk of de Duitser op dit moment al op straat staat. Dat is volgens Sport Bild in elk geval wel een kwestie van tijd.