El Ahmadi: 'Nieuwkoop belangrijk voor Feyenoord'

El Ahmadi steunt 'chaoot' van Feyenoord: 'Echt wel belangrijke speler'

4 augustus om 20:55

Karim El Ahmadi heeft geen twijfels over Bart Nieuwkoop bij Feyenoord. De rechtsback vertolkte zondag een grote rol in het duel om de Johan Cruijff Schaal met PSV.

Nieuwkoop tekende zelf voor de 1-2 in het Philips Stadion, maar slaagde er voor de 3-3 van Guus Til niet in om de bal weg te werken. "Bart Nieuwkoop is een zeer chaotische speler. Hij speelt met een ongelooflijk hart zijn wedstrijden. Alleen is hij een chaoot in optima forma. Als je eigenlijk heel rustig kan weg werken, denkt hij: oh, er gebeurt van alles en nog wat!", steekt Kenneth Perez van wal bij ESPN.

El Ahmadi krijgt vervolgens de vraag of Feyenoord op Nieuwkoop kan bouwen, aangezien de wing back een prominente rol vertolkt in het systeem van trainer Brian Priske. "Ik moet zeggen dat hij in balbezig misschien af en toe het overzicht verliest, maar ik denk dat hij eind vorig seizoen - ook in grote wedstrijden - toch wel liet zien dat hij in het druk zetten en het afjagen echt wel een grote rol kan spelen bij dit Feyenoord."

"Ik vind dit echt wel een belangrijke speler voor Feyenoord", vervolgt de oud-speler van de Rotterdammers. "Wat hij verdedigend doet, doet hij wel echt goed. Hij moet alleen een beetje doseren af en toe."