Luuk de Jong baalt van PSV in Johan Cruijff Schaal

Luuk de Jong: 'Dat is kwalijk, want ik had het gevoel dat PSV beter was'

4 augustus om 20:26

Luuk de Jong vindt dat de absolute wil om te winnen ontbrak bij PSV in het duel om de Johan Cruijff Schaal met Feyenoord. De aanvoerder van de Eindhovenaren baalt stevig van de nederlaag na strafschoppen en is kritisch op zijn ploeg.

"We speelden goed aan de bal, alleen voetbal bestaat ook uit verdedigen. Daarin waren we niet scherp vandaag. We hebben teveel weggegeven", reageert De Jong voor de camera van ESPN. "Het is lang geleden dat ik vier goals tegen heb gehad. Dat was in de Champions League tegen Arsenal. We hebben momenteel redelijk veel problemen achterin, maar dat mag geen excuus zijn. De jongens die er nu staan hebben genoeg kwaliteit."

"We zeiden in de rust ook tegen elkaar: we waren gewoon niet scherp genoeg, we verdedigden niet met het mes tussen de tanden. Feyenoord deed dat wel, zij deden er wel alles aan en probeerden duels te winnen", gaat De Jong verder. "Daar moet je voor waken met elkaar. Je komt achter en je komt weer terug, dan denk je op een gegeven moment: nu moeten we het een keer dichthouden. Maar dat hebben we niet gedaan en dat is toch wel kwalijk, want het was een heel grote kwaliteit van ons om zo min mogelijk tegen te krijgen. Dit was te veel vandaag."

De Jong had wel het gevoel dat PSV de betere was in de tweede helft, maar de landskampioen had moeite met het directe spel van Feyenoord. "Hup de lange bal er over heen en weer een goal of penalty.. Daar moeten we het met elkaar over hebben, want deze gemakzucht mag niet."

De Eindhovense aanvoerder complimenteert Feyenoord met de winst. "Je wil als voetballer alles winnen, dan doet het gewoon pijn als je verliest. Je wilt laten zien dat je de beste bent, in ons eigen huis. Dan kom je elke keer terug, maar het lukte niet om er over heen te gaan. Dat is jammer, want qua spelbeeld had ik wel het gevoel dat we de betere waren."