Bosz heeft uitdaging door systeem Priske

Bosz ziet potentie in verdediger: 'Kan een vaste waarde worden'

4 augustus om 17:55
Laatste update: 4 augustus om 17:56

Peter Bosz denkt dat Fredrik Oppegård weleens op de lange termijn de vaste linksback van PSV kan worden. Dit vertelt hij voorafgaand aan het Johan Cruijff Schaal-duel met Feyenoord. Ook gaat de trainer in op het nieuwe systeem van de Rotterdammers.

ESPN-verslaggever Hans Kraay Jr. vraagt Bosz naar de Noorse verdediger. "Hij heeft alle voorwaarden. Hij snel, technisch vaardig en kan mee in ons aanvallende voetbal. En hij moet ervaring opdoen, die kans krijgt hij vandaag."

Of de back de potentie heeft om op de lange termijn een vaste waarde te worden voor PSV? "Zeker. Anders zou hij niet bij de selectie zitten. Ik vind dat we dit jaar ook weer een uitstekende selectie hebben. Met over het algemeen met twee spelers per positie. En in dit geval hebben hem en Mauro Júnior, omdat Sergiño Dest geblesseerd is."

Feyenoord treedt aan in 3-4-2-1 opstelling. Dat vond Bosz volgens Hans Kraay lastig om te bestrijden. "Ik heb niet gezegd dat het een moeilijk systeem is, maar het is wel anders. We zijn het niet gewend. Over het algemeen spelen teams in Nederland 4-3-3 of 4-4-2. Dus dat is wel een uitdaging, om daar goed tegen te zijn. Zij spelen met twee vleugelspitsen naar binnen. Daardoor creëren ze een man meer dan wij. Dat moeten wij oplossen, want dan ligt het ook meer open bij hen."