Priske licht keeperskeuze toe

Priske legt opvallende keuze uit: 'Hij reageerde als een professional'

4 augustus om 17:33
Laatste update: 4 augustus om 17:33

Brian Priske vond het heel moeilijk om een keuze te moeten maken tussen goalies Timon Wellenreuther en Justin Bijlow. De Duitser krijgt uiteindelijk de voorkeur van de Feyenoord-trainer, die zijn keuze toelicht.

"Het is een lange voorbereiding geweest en we hebben de tijd gehad om iedereen goed te kunnen beoordelen en daardoor kunnen we belangrijke keuzes maken", begint Priske tijdens de voorbeschouwing van het Johan Cruijff Schaal-duel met PSV bij ESPN. "Het is geen makkelijke beslissing geweest. We hebben twee waanzinnig goede keepers. Het is een luxeprobleem. Maar uiteindelijk heb ik voor Timon (Wellenreuther red.) gekozen."

De Deen heeft beide sluitposten apart ingelicht over zijn beslissing. "Ik heb het ze vrijdag verteld. Ik vind het belangrijk dat ik één-op-één spreek met spelers. Dat ik heb ik nu ook gedaan."

Hoe Bijlow reageerde op dit voor hem slechte nieuws? "Zoals verwacht. Als een echte professional. Ook op de training zaterdag was hij volwassen, daarom heb ik heel veel respect voor hem. En dit is ook voetbal, het is nu aan hem om nog harder te werken."

Priske benadrukt dat Wellenreuther de vaste eerste keeper is. "Op deze positie is consistentie belangrijk. Zo kan de doelman ook vertrouwen van mij en het team krijgen", besluit de 47-jarige oefenmeester.