'Feyenoord wil zich versterken met centrale verdediger'

'Hancko even van slag, Feyenoord wil zich versterken met centrale verdediger'

4 augustus om 16:21

Feyenoord wil zich op korte termijn versterken met een centrale verdediger, meldt Voetbal International. Een vertrek van Dávid Hancko, die het niet makkelijk zou hebben, én Lutsharel Geertruida kan op dit moment allerminst worden uitgesloten.

Feyenoord-trainer Brian Priske heeft met Hancko, Geertruida, Gernot Trauner en Thomas Beelen de beschikking over vier volwaardige centrale verdedigers, maar in Rotterdam houdt men rekening met een transferoffensief uit het buitenland. Het is geen geheim dat Hancko, op wie Atlético Madrid nog steeds jaagt, en Geertruida goed in de markt liggen.

Voordat één van de twee centrumverdedigers is vertrokken, wil Feyenoord al een vervanger aantrekken. Wie dat zou moeten worden, is afwachten.

Daar komt bij dat Hancko 'nu even een moeilijke tijd doormaakt' en 'echt even van slag is', aldus VI. Bij Atlético kan hij een veelvoud van zijn huidige salaris verdienen, maar Feyenoord werkt niet mee. Dat heeft alles te maken met de lage biedingen uit Madrid. Het gat tussen vraag en aanbod is nog steeds levensgroot. Zelf zou Hancko ook begrijpen dat hij meer waard is dan de geboden 25 miljoen euro.

Op de achtergrond is ook Geertruida nog een kandidaat om deze zomer te vertrekken. Hij staat 'niet onwelwillend' tegenover de interesse van een buitenlandse (top)club, maar concrete voorstellen blijven vooralsnog uit. Het probleem voor Feyenoord is op dit moment dat zijn contract over een jaar afloopt.