Boussaboun: 'Hancko zou niet misstaan bij Arsenal'

'Hancko is beste verdediger in Nederland en klaar voor wereldtop'

4 augustus om 10:56

Een grote leegloop is tot dusver uitgebleven bij Feyenoord, maar Ali Boussaboun vraagt zich af of dat zo blijft. De oud-speler van de Rotterdammers acht met name David Hancko en Lutsharel Geertruida rijp voor een transfer.

"Hancko is de beste verdediger van Nederland. Hij is klaar voor de wereldtop en zou niet misstaan bij Arsenal. Hij pakt bijna geen kaarten en is ook nog comfortabel aan de bal", oordeelt Boussaboun bij RTV Rijnmond. De voormalig aanvaller had ook verwacht dat een andere verdediger zou vertrekken bij Feyenoord. "Net als Hancko is Geertuida ook echt heel goed. Fysiek sterk en op meerdere posities inzetbaar. Ik begrijp niet dat hij nog bij Feyenoord is."

Met Santiago Gimenez is een derde steunpilaar eveneens nog van de partij als Feyenoord het zondagavond opneemt tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De Mexicaan concurreert dit seizoen met Ayase Ueda en de nog geblesseerde Julián Carranza. "Je wordt gek als je een van die drie spitsen bent. Dat is slecht voor je zelfvertrouwen. Er moet er gewoon één verkocht worden", stelt tafelgenoot Harry van der Laan.

Tot dusver is Mats Wieffer de enige grote uitgaande transfer bij Feyenoord, dat zondag vanaf 18.00 uur tegenover PSV staat.