'Atlético brengt hoofd Hancko op hol'

Steun voor Feyenoord: 'Atlético heeft slechte reputatie, ze brengen hoofd op hol'

3 augustus om 13:26

Atlético Madrid hanteert een bekende tactiek om David Hancko voor een zo laag mogelijk bedrag los te weken bij Feyenoord. Volgens De Telegraaf-verslaggever Marcel van der Kraan probeert de Spaanse topclub het hoofd van de 26-jarige Slowaak op hol te brengen.

Atlético Madrid wil zich deze zomer versterken met Hancko, maar wil niet voldoen aan de Rotterdamse vraagprijs van 35 à 40 miljoen euro. Daardoor lijken de onderhandelingen in een impasse te verkeren. Van der Kraan snapt wel dat Feyenoord zijn poot stijf houdt. "Leny Yoro, niemand heeft hem nog zien spelen, heeft zestig miljoen gekost. Geen minuten op het EK, nog niks bewezen. En dan komt Atlético met eerst vijftien en uiteindelijk twintig miljoen voor Hancko. Dan is het toch logisch dat Feyenoord nee zegt?", zegt hij in Kick-off, de voetbalpodcast van de krant.

"Ik denk dat hij 35, 40 miljoen kan én moet opbrengen", gaat de verslaggever verder. "Als je ziet wat hij al gepresteerd heeft: hij heeft Champions League gespeeld, is kampioen geworden, heeft op het EK alle wedstrijden meegedaan en was daar één van de beste verdedigers. Vergelijk dat even met alle verdedigers die voor miljoenen worden verkocht in Europa. Het is heel logisch dat Dennis te Kloese zegt: wat komen jullie doen? Laat ze eerst met een normaal bod komen."

Volgens Van der Kraan hanteert de La Liga-grootmacht een bekende tactiek. "Atlético Madrid heeft een reputatie in Spanje, dat ze een speler eerst het hoofd op hol brengen met een geweldig salaris. Daarna laten ze de agenten bij de club het werk doen en dan komen ze met een bod dat ver onder de marktwaarde zit. De speler gaat dan muiten, ze willen eigenlijk dat hij een breuk forceert. Die tactiek hebben ze ook bij Robin Le Normand toegepast. Zijn werkgever (Real Sociedad, red.) was woest dat ze die je jongen het hoofd op hol hebben gebracht."

"Atlético heeft al jaren een slechte reputatie. Het zijn ondeugende bestuursleden en directeuren, die nooit de hoofdprijs willen betalen", besluit Van der Kraan. MARCA schreef vrijdag dat het gat tussen de clubs op dit moment onoverbrugbaar lijkt, waardoor Los Rojiblancos zich al beraden op alternatieven.