Barça verslaat Real tijdens Clásico in VS

Eerste Clásico een prooi voor Barça: Real delft onderspit in Amerika

4 augustus om 07:34

FC Barcelona heeft de eerste Clásico van het nieuwe seizoen gewonnen. De Catalanen waren in de Verenigde Staten met 2-1 te sterk voor aartsrivaal Real Madrid. Pau Víctor was de gevierde man.

Real Madrid moest het onder meer nog stellen zonder blikvangers Kylian Mbappé en Jude Bellingham, terwijl Vinícius Júnior op de bank begon. Ook Barça was zeker nog niet op volle oorlogssterkte, gezien de afwezigheid van spelers als Frenkie de Jong, Pedri, Gaví, Ronald Araújo en Lamine Yamal.

De verwachtingen waren desondanks hooggespannen, maar na twaalf minuten werd de wedstrijd in het MetLife Stadium in New Jersey al gestaakt vanwege onweer. Pas na meer dan een uur kon er verder worden gespeeld. Hoewel Real Madrid daarna licht de overhand leek te hebben, kwam Barça kort voor rust op voorsprong. Pau Víctor stond op de goede plaats, nadat Robert Lewandowski een voorzet van Alex Valle had teruggelegd.

Na een zeer korte pauze verdubbelde de ploeg van Hansi Flick al snel de marge. Weer stond Valle aan de basis met een scherpe voorzet en weer was Víctor de afmaker. De 22-jarige spits was in het vorige oefenduel met Manchester City (2-1) ook al trefzeker. Gesteund door de voorsprong combineerde Barça bij vlagen makkelijk, maar meer Catalaanse doelpunten bleven uit. In de slotfase deed Real, waar Vinícius als invaller dreigend was, nog iets terug. Invaller Nico Paz kopte raak uit een hoekschop van Arda Güler.

Carlo Ancelotti tilde na afloop niet zwaar aan de nederlaag. "Het doel is dat spelers minuten krijgen en in goede conditie komen. We richten ons niet op tactische aspecten. Dat begint op 7 augustus. We maken ons geen zorgen. Het is een voorbereiding en we missen acht spelers", zei de Italiaanse trainer van de Spaanse kampioen en Champions League-winnaar.