Slot legt Ten Hag op pijnbank in VS

Slot legt Ten Hag op pijnbank: Liverpool verslaat United met klinkende cijfers

4 augustus om 07:18

De eerste krachtmeting tussen Arne Slot en Erik ten Hag als managers van Liverpool en Manchester United heeft een duidelijke winnaar opgeleverd. The Reds waren in het Amerikaanse Columbia met liefst 3-0 te sterk voor The Mancunians.

Hoewel bij beide Premier League-grootmachten nog een flink aantal sleutelspelers ontbrak, kon zowel Slot als Ten Hag een sterk team het veld insturen in het imposante stadion van de Universiteit van South Carolina, waar liefst 77 duizend toeschouwers hadden plaatsgenomen. Bij United begon Jadon Sancho als hangende spits, gesteund door onder anderen linksbuiten Marcus Rashford. Liverpool trad aan met Mohamed Salah, maar ook Ryan Gravenberch.

Fábio Carvalho opende al na tien minuten de score in het vermakelijke oefenduel. De Portugees kapte Casemiro kinderlijk eenvoudig uit in het strafschopgebied en schoot raak. The Reds wisten elkaar sowieso goed te vinden. Na 36 minuten haalde Salah de achterlijn en hij bediende Curtis Jones op maat: 0-2. Na ruim een uur werd het nog wat erger voor United. Andre Onana pareerde een schot van Diogo Jota onvoldoende en in de rebound profiteerde Kostantinos Tsimikas.

Het resulteerde in een enigszins geflatteerde 3-0 overwinning voor Liverpool, aangezien United wel degelijk een aantal goede kansen creëerde. Niet alleen in het eigen strafschopgebied schoot de ploeg van Ten Hag evenwel tekort. Amad Diallo was tot twee keer toe niet zuiver in de afronding, terwijl Caoimhin Kelleher een treffer van Mason Mount voorkwam. Voor Ten Hag is zodoende nog volop werk aan de winkel, terwijl Slot juist een vliegende start kent.