'Barça schrapt 'prioriteit' mogelijk van lijstje'

'Barça schrapt 'prioriteit' mogelijk van lijstje door De Jong en jonge talenten'

3 augustus om 20:29

Het was één van de belangrijkste prioriteiten van FC Barcelona op de transfermarkt, maar het is niet meer zo zeker dat de Catalanen een nieuwe controleur aantrekken. Dat meldt Mundo Deportivo. Coach Hansi Flick en sportief directeur Deco beslissen daarover na terugkeer uit de Verenigde Staten.

Barça liet Oriol Romeu zaterdag op huurbasis naar Girona vertrekken. Hoewel de Spaanse routinier al enige tijd minder aan bod kwam, was hij wel de laatste écht defensieve middenvelder in Camp Nou. De La Liga-grootmacht twijfelt nu evenwel of de positie versterking behoeft. Dat heeft volgens MD meerdere redenen.

Ten eerste bestaat het lijstje van Deco met name uit transfervrije of goedkope opties. Barça maakt het grootste deel van zijn budget namelijk vrij voor aanvallende versterkingen als Dani Olmo en/of Nico Williams. Daarnaast doen jeugdproducten Marc Casadó (20 jaar) en Marc Bernal (17 jaar) het goed tijdens de voorbereiding. Ze hielden zich onder meer staande in het oefenduel met Manchester City. Het zou niet voor het eerst zijn dat La Masía de club uit de brand helpt, bendrukt MD.

Tot slot beschikt Flick in zijn selectie wel degelijk over een aantal andere spelers die als controleur uit de voeten kunnen. De Catalaanse sportkrant noemt specifiek de namen van Andreas Christensen, Gaví en de nu nog geblesseerde Frenkie de Jong. 

Barcelona oefent in de nacht van zaterdag op zondag tegen Real Madrid. El Clásico begint om 01.00 uur in New Jersey.