Dit bedrag kunnen PSV en Feyenoord verdienen

Dit bedrag kunnen PSV en Feyenoord verdienen met de Johan Cruijff Schaal

4 augustus om 08:45
Laatste update: 4 augustus om 08:45

PSV en Feyenoord leven toe naar het duel om de Johan Cruijff Schaal. De landskampioen en de bekerwinnaar strijden zondag ook om een kleine geldprijs.

Het prijzengeld in de Johan Cruijff Schaal is bescheiden. De KNVB deelt 50 duizend euro uit aan de winnaar, terwijl de verliezer het moet doen met 20 duizend euro. Het is niet meer dan een fooi voor PSV en Feyenoord, die dit seizoen weer tientallen miljoenen ophalen in de Champions League.

Toch kan de teller nog verder oplopen in de Johan Cruijff Schaal, valt op te maken uit het reglement. De KNVB stelt dat deelnemende clubs elk vijftig procent van het nettoresultaat van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal krijgen. Het nettoresultaat wordt berekend door van de bruto recette-opbrengst de omzetbelasting af te trekken. Daarnaast zijn er nog aftrekposten als organisatiekosten, een heffing van de KNVB, een heffing voor het Stimuleringsfonds Jeugdvoetbal en de bijdrage aan het maatschappelijke thema van de Johan Cruijff Schaal.

PSV en Feyenoord staan zondag vanaf 18.00 uur tegenover elkaar in de traditionele seizoensopener. Het duel wordt gespeeld in het Philips Stadion. Tot 2017 was de Johan Cruijff Arena nog het vaste decor van het duel, maar sindsdien is de landskampioen de gastheer.