Arsenal pakt door: ook Spaanse EK-winnaar op komst

Arsenal pakt door: ook Spaanse EK-winnaar op komst in Londen

3 augustus om 17:42
Laatste update: 3 augustus om 17:53

Arsenal staat voor een stevige klapper op de transfermarkt. The Gunners naderen een akkoord met Real Sociedad over Mikel Merino, meldt Fabrizio Romano. De Spaanse EK-winnaar moet de tweede grote inkomende transfer worden.

Volgens de Italiaanse transferexpert is een mondeling akkoord tussen Arsenal en Real Sociedad nabij. Beide clubs onderhandelen over een transfersom van meer dan dertig miljoen euro. Merino bereikte zelf eerder al overeenstemming met de Premier League-topclub. Hij heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Londen.

Merino is al enkele jaren een steunpilaar op het Baskische middenveld, waar hij nog een contract heeft tot medio 2025. De 28-jarige middenvelder schopte het zelfs tot het Spaanse elftal. Tijdens het EK stond hij in de basis in het groepsduel met Albanië en in alle andere duels viel hij in. Merino vertolkte een heldenrol door diep in de verlenging de winnende te maken in de kwartfinale tegen Duitsland.

Merino werd eerder ook in verband gebracht met FC Barcelona en Atlético Madrid, maar hij gaat La Liga nu zo goed als zeker verlaten. Hij speelde eerder in de Premier League voor Newcastle United, dat hem in 2018 voor twaalf miljoen verkocht aan Real Sociedad. Verder kwam Merino uit voor Osasuna en Borussia Dortmund.

Na Riccardo Calefiori moet Merino de tweede grote zomeraankoop worden van Arsenal. De Italiaanse verdediger kwam voor 45 miljoen euro over van Bologna.