'Marseille akkoord met Dortmund-toptalent Moukoko'

'Dortmund laat toptalent Moukoko naar Ligue 1 vertrekken'

3 augustus om 14:26

Youssoufa Moukoko is op weg naar de uitgang bij Borussia Dortmund. De negentienjarige spits maakt de overstap naar Olympique Marseille, melden onder meer Fabrizio Romano en Sky Sport Deutschland.

Volgens de Italiaanse transferexpert had Moukoko aanbiedingen van meer dan vijf verschillende clubs uit Europa op zak, maar hij kiest voor het project bij Marseille. De tweevoudig international van Duitsland heeft zelf al een persoonlijk akkoord bereikt met de Fransen, maar de clubs zijn nog in onderhandeling. Moukoko moet op huurbasis de overstap maken naar het Stade Vélodrome, mét een optie tot koop.

Hoeveel l'OM moet betalen voor Moukoko, is niet bekend. Het toptalent verkiest de ambitieuze Ligue 1-club onder meer boven Stade Rennes, Real Betis, Real Sociedad en Southampton, weet Sky. De nieuwe trainer Roberto de Zerbi kreeg eerder al de beschikking over spelers als Pierre-Emile Højbjerg, Mason Greenwood en Ismaël Koné. Bovendien lijken Internazionale-middenvelder Valentín Carboni en Arsenal-spits Eddie Nketiah op weg naar Marseille.

Moukoko staat al jaren bekend als toptalent bij Dortmund, maar een basisplaats wist hij nog niet te veroveren. Daardoor ontstonden het afgelopen jaar wat scheurtjes in de relatie. Zijn zaakwaarnemer beklaagde zich onlangs nog dat de aanvaller te weinig speeltijd krijgt om zijn 'enorme potentieel' waar te maken.