Moukoko wil weg bij Borussia Dortmund vanwege 'valse beloftes'

'Valse beloftes' leiden tot vertrekwens van Dortmund-talent: 'Ze maken een fout'

28 juli om 17:36

Youssoufa Moukoko wil weg bij Borussia Dortmund. Dat heeft zijn zaakwaarnemer verteld aan Fabrizio Romano. Dortmund zou bepaalde beloftes richting Moukoko niet zijn nagekomen.

Moukoko is nog altijd maar negentien, maar geldt al jarenlang als een groot talent. Eind 2020 maakte hij zijn debuut voor Dortmund, maar onomstreden werd hij er nooit. De aanvaller kwam tot dusver in 76 Bundesliga-wedstrijden tot zeventien doelpunten. 

Dat het vooralsnog beperkt is gebleven tot 76 duels, heeft volgens zijn zaakwaarnemer Patrick Williams te maken met hoe Dortmund met hem omspringt. "Youssoufa heeft een enorm potentieel, dat hij afgelopen seizoen helaas niet heeft kunnen laten zien", vertelt hij aan Romano. "Het feit dat hij vijf doelpunten maakte in 613 minuten zegt denk ik alles over zijn kwaliteit. Weinig spelers in de Bundesliga hebben zo'n snelheid."

"Youssoufa werd veel beloofd voordat hij tekende, maar dat is niet waargemaakt", vervolgt Williams. "Hij was altijd alleen geïnteresseerd in spelen en in zijn ontwikkeling, niet in iets anders zoals de media altijd beweerden." Volgens de zaakwaarnemer is het 'een fout' van Dortmund dat de ontevreden Moukoko zijn koffers nu gaat pakken. Met nog één jaar op zijn contract zal zijn transferwaarde niet extreem hoog zijn. 

"Nu kijken we naar clubs uit Engeland, Spanje en Frankrijk. Als het om het geld was gegaan, had hij andere lucratieve aanbiedingen kunnen accepteren waar hij meer dan drie keer zoveel had kunnen verdienen", besluit Williams, die zag hij zijn cliënt er met spits Serhou Guirassy nóg een concurrent bij kreeg.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!