Ambitieus PSV stelt transferplannen bij

'Ambitieus PSV schakelt op en wil niet één, maar twee verdedigers aantrekken'

3 augustus om 14:10

PSV heeft nog ambitieuze plannen op de transfermarkt en wil voor 2 september nog minimaal twee en misschien wel drie nieuwe spelers verwelkomen. Dat kunnen er nog meer worden als één van de 'kroonjuwelen' vertrekt, zet het Eindhovens Dagblad uiteen.

Volgens de regionale krant wil PSV 'nog flink toeslaan' de komende vier weken. Het valt op dat de landskampioen de plannen intern wat heeft bijgesteld afgelopen week. Het is nu het streven om niet alleen een centrale verdediger, maar ook een linksback te kopen. Het heeft alles te maken met de blessureperikelen in de Eindhovense defensie.

PSV zwaaide onlangs Patrick van Aanholt uit. Een snelle rentree van de negentienvoudig Oranje-international ligt niet voor de hand, maar wordt niet helemaal uitgesloten. Momenteel tast PSV meerdere opties af. Centraal achterin is Sepp van den Berg nog altijd het topdoelwit. De Brabanders dichten zichzelf nog altijd een grote kans toe om hem spoedig in te lijven, benadrukt het ED. Verder houdt PSV de ogen open voor een vervanger van Hirving Lozano. De Mexicaan vertrekt in januari naar San Diego FC, maar mogelijk speelt de club daar nu al op in.

De transferplannen van PSV hangen ook samen met de toekomst van de 'kroonjuwelen'. Volgens het ED is het nu nog rustig, maar dit kan stilte voor de storm zijn. Zo staat Johan Bakayoko op de radar bij RB Leipzig en Liverpool, clubs die zomaar door kunnen pakken richting het einde van de transferperiode. Rond Jerdy Schouten is het nu nog rustig, maar zoals bekend volgt Paris Saint-Germain hem. PSV hanteert een forse vraagprijs, omdat het de controleur hoopt te behouden.