'Engelse club heeft zich bij PSV gemeld voor Drommel'

'Engelse club heeft zich bij PSV gemeld voor Drommel'

3 augustus om 13:04

Blackburn Rovers heeft zich afgelopen week bij PSV gemeld voor de overname van Joël Drommel, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De club wilde hem een seizoen huren en zijn volledige salaris ook overnemen, maar PSV heeft daar volgens journalist Rik Elfrink geen akkoord op gegeven.

De Eindhovenaren willen volgens het ED het liefst verkopen en lijken voor Drommel zeker nog een transfersom van ongeveer twee miljoen euro te willen hebben. Dat is in ieder geval het bedrag waarvoor hij nog op de balans staat. Daarnaast wil PSV wel eerst een andere goede tweede doelman vinden.

Blackburn kijkt nu verder, al is de zaak-Drommel nog niet volledig van tafel. Zeker niet als het alternatief te duur blijkt. Zoals zaterdagochtend bekend werd zijn de  Britten nu namelijk bezig met Go Ahead Eagles-keeper Jeffrey de Lange. De doelman zal naar verwachting meer kosten dan Drommel. De club uit Deventer wil goed geld zien voor de gewilde doelman, die zich vorig seizoen in de kijker heeft gespeeld. Van overeenkomsten is dan ook zeker nog geen sprake.

PSV wil Drommel blijkbaar niet zomaar kwijt: zowel trainer Peter Bosz als technisch directeur Earnest Stewart zien in hem een uitstekende tweede keeper. Ze begrijpen wel Drommels wens om bij een andere club als eerste keeper aan de slag te gaan, maar dat kan alleen als er voldoende geld bij komt kijken. 

Blackburn heeft daar in de ogen van PSV nog niet aan voldaan. De kans op een vertrek is daarmee nog niet verkeken, maar als Blackburn rondkomt met De Lange en Go Ahead Eagles, gaat Drommel niet naar de Championship-club.