'Sahraoui voor acht miljoen naar Lille'

'Heerenveen verkoopt Sahraoui aan Lille, kassa in Friesland rinkelt flink'

1 augustus om 10:29
Laatste update: 1 augustus om 15:39

SC Heerenveen gaat Osame Sahraoui verliezen aan Lille OSC. De 23-jarige buitenspeler verkast voor een bedrag van zo'n acht miljoen euro naar Frankrijk. 

Dat meldt de Leeuwarder Courant zojuist. Lille was al langere tijd geïnteresseerd in de diensten van Sahraoui, maar liep tegen de hoge vraagprijs van de Friezen aan. Nu Leny Yoro voor ruim 60 miljoen de stap naar Manchester United heeft gemaakt, zit de Franse broekriem een stuk losser. De laatste details worden op dit moment uitgewerkt, klinkt het. 

Door zijn deal komt Sahraoui in een rijtje met topverkopen van de Friese club terecht. Afonso Alves blijft met 17 miljoen euro voorlopig de duurste uitgaande transfer van de Friezen. De Braziliaan wordt gevolgd door Miralem Sulejmani (voor 16,25 miljoen naar Ajax), Chidere Ejuke (voor 11,5 miljoen naar CSKA Moskou) en Amin Sarr (Voor 11 miljoen naar Olympique Lyon). Ook voor Klaas-Jan Huntelaar ving Heerenveen een mooi bedrag. De spits vertrok bijna twintig jaar geleden voor 9 miljoen euro naar Ajax.

Naar verluidt kan de transfersom van Sahraoui door bonussen nog aardig oplopen, waardoor het totaal meer in de buurt komt van de 15 miljoen euro die Heerenveen lang wenste te ontvangen. In Friesland liep het contract van Sahraoui, die in de zomer van 2023 voor circa 1,7 miljoen euro werd overgenomen van Valerenga, nog tot medio 2026. Zijn oude club lijkt een doorverkooppercentage van tien procent te vangen.