Pepijn Lijnders verwacht lastig tweeluik met Twente

Lijnders voorspelt lastig duel in Enschede: 'Dat is speciaal aan Twente'

2 augustus om 18:19

FC Twente neemt het dinsdag in de derde kwalificatieronde van de Champions League op tegen het Red Bull Salzburg, van Pepijn Lijnders. Het seizoen is voor de Oostenrijkers al begonnen. De Nederlandse oefenmeester denkt echter niet in het voordeel te zijn ten opzichte van de Tukkers.

"Twente heeft een ongelooflijke ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen drie jaar", begint Lijnders zijn lofzang tegenover Voetbal International. "Ze spelen heel duidelijk en goed georganiseerd. Je kunt zien dat ze goed gecoacht worden en als team acteren. Het feit dat ze op de derde plaats zijn geëindigd achter PSV en Feyenoord zegt al veel."

Twente speelt het eerste duel van het tweeluik in Salzburg. Een week later staat de return in Enschede op het programma. Lijnders houdt rekening met een zware opgave, vooral in het tweede duel. "Wat speciaal is aan Twente is de sfeer in hun eigen stadion en hun fans. Daarom zal dit een speciale en moeilijke wedstrijd voor ons worden", voorspelt de oefenmeester.

Waar Twente het dinsdag zonder aanvoerder Robin Pröpper (vertrokken naar Rangers) moet gaan doen, zag ook Lijnders belangrijke schakels vertrekken. Strahinja Pavlovic (AC Milan) en Luka Susic (Real Sociedad) verlieten de Oostenrijkers vlak voor het duel met de Tukkers.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!