Blackburn Rovers wil Jeffrey de Lange overnemen van Go Ahead Eagles

'De Lange bereikt een persoonlijk akkoord en staat voor overstap naar Engeland'

3 augustus om 06:53

Jeffrey de Lange is hard op weg naar het Championship, zo melden Transferwatch en Voetbal International. De 26-jarige sluitpost van Go Ahead Eagles staat in de nadrukkelijke belangstelling van Blackburn Rovers en zou zelfs al een persoonlijk akkoord bereikt hebben met de club.

Blackburn zit al geruime tijd achter de diensten van De Lange, die een overstap naar Engeland zelf wel ziet zitten, aan. Waar de doelman en de club inmiddels een persoonlijk akkoord bereikt hebben, is het nu aan de clubs om eruit te komen.

De Lange komt uit de jeugdopleiding van Ajax en wordt ook al langere tijd in verband gebracht met een terugkeer naar Amsterdam. De doelman is echter bang dat hij als tweede viool gaat acteren in de Johan Cruijff ArenA. Ondanks gesprekken met Ajax, prefereert de sluitpost een vervolgstap als eerste keuze onder de lat.

In 2018 maakte De Lange een overstap naar FC Twente. Sinds 2022 staat hij onder contract bij Go Ahead Eagles, waar hij nog een contract heeft tot medio 2026. De Lange keepte afgelopen Eredivisie-seizoen 34 wedstrijden en hield daarin elf keer zijn doel schoon. Mocht een transfer naar Blackburn toch niet rondkomen, schakelt de Engelse club hoogstwaarschijnlijk door naar Joël Drommel van PSV.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!