Beerschot verliest van Union

Van Ajax overgekomen Martha kan nederlaag voor Kuyt en Beerschot niet voorkomen

2 augustus om 23:00

Dirk Kuyt heeft zijn tweede competitiewedstrijd met Beerschot verloren. Union Sint-Gillis was in Brussel met 3-1 te sterk voor de Belgische promovendus, waar de van Ajax overgekomen Ar'jany Martha zijn debuut mocht maken.

Kuyt beleefde vorige week zijn vuurdoop met Beerschot in de Jupiler Pro League. Toen slaagde de oud-trainer van ADO Den Haag erin om een punt te pakken tegen OH Leuven. Dat Union Sint-Gillis andere koek zou worden, werd vanaf moment één duidelijk.

Al na twee minuten spelen stond het 1-0. Dennis Eckert nam het doelpunt voor zijn rekening. Op slag van rust verdubbelde Kevin Mac Allister de score, door knap raak te koppen uit een hoekschop.

Beerschot leek vervolgens dood en begraven, maar deed toch nog wat terug. Charly Keita scoorde. Kuyt liet in de slotfase Martha nog debuteren, maar de ex-Ajacied kon niet voorkomen dat Cameron Puertas vlak voor tijd de eindstand op 3-1 bepaalde.