FC Utrecht versterkt zich met Sofiane Dris

Utrecht versterkt zich met talent van Benfica: contract voor één jaar getekend

2 augustus om 18:40

FC Utrecht heeft Sofiane Dris (19) overgenomen van SL Benfica. Dris is een Fransman die als aanvallende middenvelder én buitenspeler uit de voeten kan. Hij tekent in Utrecht een contract voor één seizoen, met de optie deze te verlengen.

"Vanaf dag één van de voorbereiding op komend seizoen maakte Sofiane al deel uit van de Jong FC Utrecht-selectie. Tijdens deze stage heeft hij laten zien een technisch begaafde speler te zijn", verklaart technisch directeur Tim Gilissen de overstap op de clubsite. "We zien zijn potentie en we gaan graag met hem aan de slag."

Ook Dris zelf kijkt uit naar zijn tijd als speler van Utrecht. "Ik ben blij om hier te zijn. Ik heb zin om me te gaan laten zien. Ik heb bij Monaco en Benfica gespeeld en weet wel wat van het Nederlandse voetbal. Het is gewoon een hele mooie kans."

Dris komt over van Benfica, waar hij sinds de zomer van 2022 deel uitmaakte van de beloftenploeg. Als jeugdspeler speelde de Fransman voor RC Joinville, Paris FC, AC Boulonge-Billancourt en AS Monaco.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!