Farioli over wissel Taylor

Farioli gaat in op vroege wissel voor Taylor: 'Had vooral daar mee te maken'

2 augustus om 16:17

Francesco Farioli haalde Kenneth Taylor donderdag al in de rust naar de kant tegen FK Vojvodina. Dat had volgens de Italiaan niets te maken met het spel van de middenvelder.

Taylor mocht net als in de thuiswedstrijd in de basis beginnen tegen FK Vojvodina in Servië. De middenvelder kwam echter totaal niet uit de verf. Taylor werd al in de rust naar de kant gehaald voor Branco van den Boomen en kreeg in het spelersrapport van VoetbalPrimeur een 4 toebedeeld.

Toch had zijn wissel volgens Farioli een andere reden dan het matige spel van de middenvelder. "Dat had vooral te maken met zijn gele kaart", aldus de Italiaanse coach tegenover Ajax Life. "Ik verwachtte in de tweede helft een meer 'gebroken' wedstrijd. Dan moet je soms een overtreding maken. Ik wilde niet het risico lopen dat hij zijn tweede gele kaart zou pakken en we met tien man kwamen te staan." 

Mede dankzij een goede invalbeurt van Van den Boomen wist Ajax in de slotfase orde op zaken te stellen tegen FK Vojvodina. Er werd met 1-3 gewonnen, waardoor de Amsterdammers zich plaatsten voor de derde voorronde van de Europa League. Daarin is Panathinaikos de tegenstander. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!