Geertruida aanvoerder Feyenoord tegen PSV

Priske maakt aanvoerder Feyenoord bekend voor Johan Cruijff Schaal tegen PSV

2 augustus om 16:07

Lutsharel Geertruida draagt de aanvoerdersband bij Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Dat bevestigt Brian Priske in gesprek met ESPN. De Deen maakt duidelijk dat dit niet betekent dat de verdediger ook de eerste aanvoerder van Feyenoord zal zijn dit seizoen.

Vorig seizoen droeg Gernot Trauner de aanvoerdersband bij Feyenoord. De verdediger heeft geregeld last van blessures. Bij afwezigheid van de Oostenrijkse stopper droeg Geertruida de aanvoerdersband bij de Rotterdammers. Komende zondag is dat ook het geval. "Voor het hele seizoen hebben we nog geen keuze gemaakt", maakt Priske duidelijk in gesprek ESPN.

Priske zag tijdens het trainingskamp al dat Feyenoord meerdere leiders in de groep heeft. "Leiders met verschillende kwaliteiten. We hebben nog tijd om de keuze te maken. Het is een belangrijke beslissing, maar ook vorig seizoen veranderde zo af en toe de aanvoerdersband van arm. Als de tijd daar is, zullen we dat ook bekendmaken", aldus de Deen.

Komende zondag zal er direct een belangrijke rol voor Geertruida zijn weggelegd als aanvoerder van Feyenoord. De verdediger zal, net als PSV-aanvoerder Luuk de Jong, de enige zijn die in discussie mag gaan met scheidsrechter Jeroen Manschot. De regel die op het EK al in werking trad is ook door de KNVB ingevoerd.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!