Eerste keeper Feyenoord keept in JC Schaal

Priske laat zich andermaal uit over keuze onder de lat: 'Niet de correcte manier'

2 augustus om 15:17

De doelman die zondag bij Feyenoord onder de lat staat tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal is ook de eerste keeper bij de Rotterdammers dit seizoen. Dat bevestigt Brian Priske op de persconferentie in aanloop naar de kraker. 

Al weken gaat het in Rotterdam over wie de eerste doelman bij Feyenoord gaat worden. Justin Bijlow is al jaren de onbetwiste nummer één, maar door blessureleed keepte ook Timon Wellenreuther de nodige duels. Daarin maakte de Duitser indruk. Beide doelmannen gaven meermaals aan eerste doelman te willen worden en Wellenreuther verlengde tegen de verwachtingen in zijn contract in De Kuip. 

Komende zondag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal is er eindelijk duidelijkheid. Dat bevestigt Priske tegenover ESPN en op de persconferentie. In gesprek met ESPN krijgt de Deen de vraag of de keeper die zondag keept ook de eerste doelman zal zijn. De trainer van Feyenoord reageert bevestigend. "Er zal een speler met handschoenen onder de lat staan", grapt Priske vervolgens op de persconferentie. "Ik weet het, maar ik ga het hier niet vertellen. Dat is niet de correcte manier. Ik moet het eerst vertellen aan het team."

Wellenreuther tekende een contract tot medio 2027 bij Feyenoord. De doelman geniet interesse van Olympique Marseille en zou bij een negatief bericht dus kunnen vertrekken uit Rotterdam. Ook voor Bijlow werd deze zomer al interesse getoond vanuit de Premier League, maar daar speelt niets concreets.