Bruggink gaat in op opvolger Pröpper bij Twente

Bruggink gaat in op opvolger Pröpper: 'Kreeg van Twente-fans al mooie lijstjes'

2 augustus om 13:24
Laatste update: 2 augustus om 14:01

Het is geen uitgemaakte zaak dat FC Twente de transfermarkt op gaat voor een vervanger van Robin Pröpper. Arnold Bruggink denkt dat de Tukkers de opvolger van de naar Rangers FC vertrokken aanvoerder mogelijk al in huis hebben.

Volgens Bruggink is er geen sprake van paniek nu Pröpper kort voor de Champions League-clash met Red Bull Salzburg naar Schotland is vertrokken. "Dit kan gebeuren als je derde wordt. Dan kan er een keer iemand tussenuit vallen", blijft de technisch directeur rustig in gesprek met TC Tubantia. "Dat is niet altijd leuk, maar het hoort erbij. We hebben alle vertrouwen in de jongens die we hebben voor de centrale posities: Mees Hilgers, Max Bruns, Alec van Hoorenbeek en Julian Mesbahi. En Ruud Nijstad komt er op de achtergrond aan. We gaan in elk geval niets overhaast doen."

Wel houdt FC Twente de ogen op de transfermarkt. Of daar wat uitkomt, is afwachten. "Ik heb van supporters al heel wat mooie lijstjes met namen gekregen, maar veel spelers die daar op staan zijn niet realistisch voor ons. Die kunnen we gewoon niet betalen", stelt Bruggink. "Vorig jaar vielen Vaclav Cerny, Virgil Misidjan en Ramiz Zerrouki weg en bleken we met Daan Rots, Michel Vlap en Mathias Kjölö hun opvolgers al in huis te hebben. En dat niet alleen: het begon meteen te lopen. We moeten nu goed gaan nadenken welke keuzes we gaan maken en daar hebben we nog een maand voor. De puzzel is nog niet gelegd."

FC Twente ontvangt naar verluidt enkele miljoenen voor Pröpper, die als aanvoerder een belangrijk aandeel had in de knappe derde plaats van afgelopen seizoen. De ploeg van coach Joseph Oosting speelt daardoor tegen Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League. De eerste ontmoeting is dinsdag in Oostenrijk, de return in De Grolsch Veste volgt een week later.