Heracles contracteert Cambuur-captain Van Kaam

Heracles slaat weer toe en strikt Cambuur-captain: 'Het ziet er netjes uit hier'

2 augustus om 11:08

Heracles Almelo heeft Daniël van Kaam binnen. De 24-jarige middenvelder komt over van SC Cambuur en heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract.

Van Kaam is de tiende zomerversterking van Heracles, na Mimeirhel Benita, Luka Kulenovic, Robin Mantel, Ivan Mesik, Lorenzo Milani, Damon Mirani, Antonio Satriano, Juho Talvitie, Jan Zamburek en Shiloh 't Zand. Bij Cambuur was hij aanvoerder, maar de kans om weer in de Eredivisie uit te komen wilde Van Kaam niet laten schieten.

"Het stadion, de fans, gewoon het complete plaatje van deze nieuwe uitdaging. Ik kijk ernaar uit en ik ben klaar om te starten", zegt Van Kaam op de website van zijn nieuwe club. "Mijn eerste indruk van de club is heel goed. In de gesprekken vertelden ze al dat de club qua faciliteiten naar de top wil en het ziet er zeker netjes uit hier."

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma noemt Van Kaam een 'technisch vaardige middenvelder, die sterk is aan de bal en beschikt over ervaring op het hoogste niveau'. Eerder speelde hij zeventig Eredivisie-wedstrijden voor FC Groningen.