Youri Mulder niet enthousiast over Rugani naar Ajax

Mulder niet enthousiast: 'Niet iemand waarvan je zegt, die moet bij Ajax spelen'

2 augustus om 09:55

Youri Mulder is niet meteen enthousiast over de mogelijke komst van Daniele Rugani naar Ajax. De Ziggo Sport-analist vraagt zich af of de Amsterdammers echt behoefte hebben aan de dertigjarige Italiaanse verdediger, die de afgelopen jaren wisselspeler was bij Juventus.

Mulder ziet Ajax weer voor een ervaren naam kiezen. "Dat is toch wel een aparte weg die Ajax opgaat. Eerst met Henderson, nu met zo’n speler, mocht het waar zijn", meent hij. De oud-spits mist juist spelers met wat extra klasse. "Dat zou je toch wensen... Met Traoré krijgen ze er wel creativiteit bij, maar dat heeft Rugani niet echt. Wij doen bij Ziggo Sport natuurlijk ook de Serie A en Rugani is volgens mij niet echt iemand van wie je meteen zegt: die moet bij Ajax spelen."

Italiaanse media meldden donderdag dat Rugani op huurbasis de overstap maakt naar Ajax. Zover is het volgens De Telegraaf echter nog niet. De Nederlandse topclub moet zoals bekend eerst afscheid nemen van spelers, voordat er ruimte is voor de zevenvoudig Italiaans international. Francesco Farioli hield zich dan ook op de vlakte over de interesse. "We gaan het niet hebben over spelers die onder contract staan bij een andere club. Alex (Kroes, red.), Marijn (Beuker, red.) en Kelvin (de Lang, red.) zijn druk bezig om alle mogelijkheden in kaart te brengen."