'Fulham legt bod neer bij United voor McTominay'

'Fulham legt bod neer bij Manchester United voor oogappeltje van Ten Hag'

2 augustus om 07:54

Manchester United kan Scott McTominay verkopen. Fulham heeft zich voor de 27-jarige middenvelder gemeld, schrijft The Athletic. 

The Cottagers brachten al een bod uit van 23,5 miljoen euro, maar dat voldoet niet aan de verwachtingen van United. De Premier League-grootmacht lijkt vanaf 29,5 miljoen euro echter wel zaken te willen doen. Hoewel de Schot gewaardeerd wordt door manager Erik ten Hag, kan zijn vertrek ruimte verschaffen voor meer inkomende transfers op Old Trafford. 

McTominay doorliep sinds zijn zesde de jeugdopleiding van Manchester United en heeft geen transfersom gekost, waardoor zijn verkoop pure winst betekent. Dat geld kunnen The Mancunians goed gebruiken, nadat deze zomer al forse bedragen op tafel werden gelegd voor Leny Yoro (62 miljoen) en Joshua Zirkzee (42,5 miljoen). Fulham is hoopvol dat het een deal kan sluiten en zet de onderhandelingen vermoedelijk voort, aldus The Athletic

In Londen krijgt McTominay de kans om vaker aan spelen toe te komen. Galatasaray toont eveneens interesse. Daarnaast werd Tottenham met hem in verband gebracht, maar dat is geen serieuze optie. De middenvelder heeft nog een eenjarig contract, met de optie voor een extra seizoen. Ten Hag liet zich donderdag tijdens de tournee in de Verenigde Staten nog lovend uit over McTominay. "Ik ben zo blij om hem in mijn selectie te hebben. Om het type persoon dat hij is, zijn enorme impact op het team en zijn spirit. Hij is belangrijk." Het is zeker niet voor het eerst dat de Nederlandse trainer hem prijst.

Door het vertrek van João Palhinha naar Bayern München is Fulham op zoek naar versterking voor het middenveld. Naast McTominay is ook Fluminense-controleur Andre in beeld. Een bod van 25 miljoen euro op de Braziliaanse international werd echter afgeslagen.