Sahraoui definitief van Heerenveen naar Lille

Sahraoui heeft droomtransfer te pakken en tekent vijfjarig contract in Frankrijk

1 augustus om 22:11
Laatste update: 1 augustus om 22:45

Osame Sahraoui maakt officieel de overstap van sc Heerenveen naar het Franse Lille OSC. Dat bevestigen beide clubs donderdagavond. De buitenspeler heeft zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract.

Sahraoui maakte afgelopen seizoen veel indruk in de Eredivisie en is vanaf volgend jaar te bewonderen in de Ligue 1. Voor de dribbelaar ligt een vijfjarig contract klaar bij Lille.

Heerenveen-directeur Ferry de Haan is apetrots op de transfer van zijn sterspeler. "Osame is met zijn continue dreiging, doelpunten en assists direct van waarde voor ons geweest. We raken dan ook een goede speler kwijt. Als club mogen we echter trots zijn dat we wederom een springplank zijn gebleken voor een talentvolle speler. Dit is dan ook een hele mooie transfer voor zowel Osame als de club. We willen hem danken voor zijn tijd bij ons en wensen hem uiteraard een heel mooi vervolg van zijn carrière", reageert de algemeen directeur op de clubsite van de Friezen.

Sahraoui kwam in de winter van 2023 over van het Noorse Valerenga. Voor Heerenveen speelde hij 52 wedstrijden, waarin hij negen keer trefzeker was en veertien assists gaf. De Friezen betaalden nog geen twee miljoen euro voor hem.