Farioli legt reserverol Berghuis en Traoré uit

Farioli verklaart reserverol Berghuis en 'bullet' van Ajax: 'Al vaker gezegd..'

1 augustus om 20:05
Laatste update: 1 augustus om 20:19

Francesco Farioli is in gesprek met Ziggo Sport ingegaan op de reden waarom Steven Berghuis en Bertrand Traoré niet starten bij Ajax. De Italiaan benadrukt andermaal dat er starters en finishers zijn. Ook wil hij in de slotfase ervaring op het veld hebben staan.

Eerder maakte Farioli nog duidelijk dat Berghuis fit genoeg zou zijn om te starten. Toch besloot de Italiaan dat de middenvelder op de bank begint. "Ik wilde voortborduren op de spelers die de eerste wedstrijd Vojvodina ook speelden", aldus de coach van Ajax. "Ik herhaal het altijd: er zijn geen reserves en basisspelers. Er zijn spelers die zullen starten en spelers die het af gaan maken. Je zag in de laatste wedstrijd hoe belangrijk dat was."

"Mika Godts, Steven Berghuis, Branco van den Boomen", vervolgt Farioli. "Dit is waar we naar op zoek zijn. In de slotfase van het duel moeten we ervaring op het veld hebben staan. Spelers die in staat zijn om het momentum van de wedstrijd te lezen. Dat is de reden."

Ook Traoré is aanwezig in Servië. Farioli benadrukt dat hij klaar is om minuten te maken. "We gaan zien of dat nodig is. Het is fijn dat we met hem een oplossing op de bank hebben zitten. Een echte 'bullet'. We hebben het zelf in de hand. Ik zal beslissen of het nodig is."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!