'Buonanotte op weg naar Feyenoord'

'Groot nieuws uit Rotterdam: Feyenoord en Brighton akkoord over nieuwe aanvaller'

1 augustus om 22:46
Laatste update: 1 augustus om 22:46

Feyenoord en Brighton & Hove Albion hebben een akkoord bereikt over Facundo Buonanotte. Dat meldt 1908. De Argentijn wordt in Rotterdam gezien als een directe versterking. 

De negentienjarige Buonanotte, die op rechtsbuiten en als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, zal op huurbasis overkomen van Brighton. Feyenoord heeft tevens een koopoptie bedongen in de deal met de Premier League-club, klint het. Volgens 1908 ligt die koopoptie twee keer zo hoog als het huidige transferrecord. Die staat met 8,3 miljoen euro op naam van Dávid Hancko.

Brighton en Feyenoord waren al weken in gesprek over Buonanotte. Als de laatste plooien zijn gladgestreken, komt het negentienjarige talent naar De Kuip. Omdat Buonanotte zowel op rechtsbuiten als op tien uit de voeten kan, wordt hij als een ideale versterking gezien. Trainer Brian Priske speelt immers 3-4-3, zonder échte vleugelaanvallers. De verwachting is dat de presentatie binnen enkele dagen volgt.

De huidige marktwaarde van de tweevoudig Argentijns international wordt geschat op achttien miljoen euro. Voor The Seagulls speelde hij tot dusver veertig Premier League-duels, waarin hij vier keer scoorde en twee assists gaf. Dat Feyenoord in de Champions League speelt, zou een belangrijke factor zijn geweest in zijn keuze.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!