'United-transfer nog altijd niet dichterbij: De Ligt gaat zich bij Bayern melden'

'De Ligt meldt zich niet bij United, maar Bayern', Neuer steekt loftrompet

1 augustus om 21:13
Laatste update: 1 augustus om 22:39

Een transfer van Matthijs de Ligt naar Manchester United ligt voorlopig niet voor de hand, zo weet het Duitse Sky Sport. De onderhandelingen rond de Oranje-international zitten momenteel muurvast. De Ligt zou hoog op het lijstje van Erik ten Hag staan, maar heeft zich 'gewoon' bij de voorbereiding van Bayern München gemeld.

Dat Ten Hag nog een defensieve versterking naar Manchester wil halen, is een publiek geheim. Dat De Ligt hoog op het lijstje van de Premier League-grootmacht staat is ook al langere tijd bekend. Een transfer lijkt voorlopig echter niet dichterbij te komen.

Volgens Sky gaat De Ligt vrijdag 'gewoon' terugkeren bij Bayern, om verschillende tests af te leggen. De Duitse recordkampioen vraagt vijftig miljoen euro plus bonussen voor de verdediger. United wil niet aan deze eisen voldoen. De Ligt zou zelf wel al akkoord zijn met de Engelsen.

De Ligt blijft echter gefocust op zijn huidige club, totdat er een doorbraak komt in de mogelijke overstap. Deze professionaliteit wordt door zijn teamgenoot Manuel Neuer geprezen. "Ik ben altijd erg blij geweest met Matthijs achterin. Hij is een echte verdediger, die betrokken raakt bij tackles en altijd voorop in de strijd gaat. Maar natuurlijk maakt de club de beslissingen", aldus de Bayern-aanvoerder.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!