Wedstrijdverslag Brann-Go Ahead Eagles

Europese droom GAE voorbij: Brann stelt na vliegensvlugge orde op zaken

1 augustus om 20:50

SK Brann heeft zich ten koste van Go Ahead Eagles geplaatst voor de derde voorronde van de Conference League. De ploeg uit Deventer begon voortvarend aan het duel in Noorwegen, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. Kowet is daardoor uitgeschakeld in Europa.

Go Ahead Eagles moest na het 0-0n gelijkspel in Deventer winnen in Noorwegen om de Europese droom in leven te houden. De mannen van Paul Simonis startte uitstekend. Al binnen twee minuten, na 85 seconden om precies te zijn, schoot Søren Tengstedt zijn elftal op voorsprong. De middenvelder kwam links in het strafschopgebied tot een schot, dat via de binnenkant van de paal  binnenviel. Niet veel later kreeg Kowet direct een tweede kansje. Dean James slingerde een voorzet naar de tweede paal, maar Brann-doelman Mathias Dyngeland stompte weg.

Halverwege de tweede helft kwam Brann wat beter in het ritme en Go Ahead werd steeds meer naar achteren gedrukt. Dat leidde lang niet tot grote kansen voor de thuisploeg. Vlak voor rust kwam daar verandering in. Bard Finne rondde na een prima aanval af voor de Noren en bepaalde daarmee de ruststand op 1-1.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Brann zat goed in de wedstrijd, maar het leidde niet vaak tot grote kansen. Victor Edvardsen probeerde het van afstand, maar zijn schot wordt eenvoudig gepareerd. Na ruim een uur spelen kreeg Kowet een flinke domper te verwerken. Uit een corner kopte Fredrik Pallesen Knudsen raak voor Brann, dat daardoor virtueel naar de derde voorronde van de Conference League ging.

In de 69e minuut kreeg debutant en invaller Mathis Suray een hele grote kans op de gelijkmaker, maar hij stuitte op doelman Dyngeland. Toch was het Brann die de grotere kansen kreeg in de slotfase. Invaller Aune Selland Heggebo was daar dicht bij de beslissing, maar hij schoot op de paal. In de absolute slotfase voorkwam Kowet nog een treffer voor Brann. Het bleef uiteindelijk 2-1, waardoor Go Ahead is uitgeschakeld in Europa.