Twente ziet aanvoerder Pröpper naar Rangers vertrekken

Bliksemtransfer is rond: Twente ziet aanvoerder Pröpper definitief vertrekken

1 augustus om 20:03
Laatste update: 1 augustus om 20:52

Het is officieel: Robin Pröpper verlaat FC Twente voor Rangers FC. De dertigjarige verdediger heeft in Schotland zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract.

Woensdagochtend ging er een schokgolf door Enschede toen bekend werd dat Pröpper hoogstwaarschijnlijk naar Rangers zou vertrekken. Nog geen 36 uur later is de transfer rond. "Rangers is een grote club en het voelt heel goed om hier te zijn", reageert Pröpper op de website van zijn nieuwe club.

In het Twente-contract van Pröpper stond een clausule, die het mogelijk maakte dat hij voor een vastgesteld bedrag kon vertrekken als een buitenlandse club vóór 31 juli in actie zou komen. Dat gebeurde, en dus is Pröpper weg. De hoogte van de transfersom wordt niet bekendgemaakt.

"Ik was blij toen ik hoorde dat de club me wilde contracteren", vervolgt Pröpper. "Rangers is een grote club, het voelt goed om hier te zijn. Ik heb altijd gezegd dat ik een nieuw avontuur in een ander land wilde meemaken en als een club als Rangers zich dan meldt, voelt dat onwerkelijk. Deze club ademt voetbal."

Pröpper komt in Glasgow twee oude bekenden tegen: Vaclav Cerny en Cyriel Dessers. Hij kwam in 2021 transfervrij over van Heracles Almelo, speelde 95 competitieduels voor Twente en groeide uit tot boegbeeld van de succesvolle formatie. Eerder speelde hij voor De Graafschap.

De timing van zijn vertrek is wrang, aangezien FC Twente over vijf dagen de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League speelt tegen Red Bull Salzburg. Over een week wacht NEC in de eerste Eredivisie-speelronde.