Huijsen spreekt over keuze voor Bournemouth

Huijsen noemt specifieke kwaliteit naast verdedigen: 'Dat lukt me altijd wel'

1 augustus om 19:55

Dean Huijsen voelt dat hij op zijn plek zit bij Bournemouth in de Premier League. De mandekker die overkwam van Juventus vertelt dat hij veel geleerd heeft over de kunst van het verdedigen in Italië, maar dat hij ook andere kwaliteiten heeft.

"Ik heb het gevoel dat ik verdedigend veel beter ben geworden dan hoe goed ik was toen ik daar op mijn zestiende kwam", zo vertelt Huijsen tegenover ViaPlay over zijn jaren in Italië. "Want zoals je weet staat Italië bekend om verdedigen. Ze leren je alle ins en outs over het verdedigen. Waar je moet staan, waar je moet lopen. Ik denk dat ik dat hier kan toepassen en het team kan helpen."

Toch vertelt Huijsen dat hij ook kwaliteiten heeft naast het verdedigen. "Ik ben een verdediger die heel goed is aan de bal. Ik scoor ook best wel vaak, voor een verdediger tenminste. Het lukt me altijd om een paar goals te maken. Ik hou ervan om vooruit te spelen met aanvallend voetbal. Zo speelt dit team ook, dus ik heb er zin in. Ik draag mijn doelpunten altijd op aan mijn broers, vader en moeder."