Breuk tussen Poolse club en Nederlander voer voor discussie

Breuk tussen club en Nederlandse verdediger (25) voer voor discussie in Polen

1 augustus om 19:15
Laatste update: 2 augustus om 19:59

In Polen gaat het de laatste dagen veel over een 25-jarige voetballer uit Nederland. Ruben Hoogenhout heeft de Poolse tweedeklasser Miedz Legnica per direct verlaten, maar de reden van de breuk is in het land voer voor discussie.

Miedz Legnica maakte donderdagmiddag bekend dat het contract van Hoogenhout is ontbonden. De verdediger kwam dit seizoen niet aan spelen toe en was met de club al langer in gesprek over een vertrek. Miedz Legnica deelt via social media geen informatie over de contractontbinding, maar heeft alleen een kort bericht op de officiële website geplaatst.

In Poolse media is de contractontbinding wel onderwerp van gesprek, om bijzondere redenen: een omstreden transgender genaamd Rafalala, die in Polen bekend staat als 'de koningin van de schandalen', plaatste een foto van Hoogenhout op Instagram. Die post en de breuk tussen Hoogenhout en Miedz Legnica hebben echter geen link met elkaar.

Hoogenhout speelde sinds 2020 voor Miedz Legnica, dat uitkomt op het tweede niveau in Polen. Vorig seizoen behoorde hij tot de belangrijkste spelers, met 28 optredens. In de huidige jaargang, die twee speelrondes oud is, maakte hij geen minuten. In Nederland speelde de verdediger in de jeugdopleidingen van Ajax en FC Utrecht.