Marseille en Arsenal in onderhandeling over transfer Nketiah

'Bedrijvig Marseille bereikt persoonlijk akkoord met Arsenal over nieuwe spits'

1 augustus om 17:15
Laatste update: 1 augustus om 20:58

Olympique Marseille is hard bezig om van Arsenal-spits Eddie Nketiah de volgende zomeraankoop te maken. De Fransen zijn onder de nieuwe coach Roberto de Zerbi bijzonder bedrijvig en de verwachting is dat er spoedig een bod wordt gedaan.

Volgens Franse media zal dat eerste bod rond de 27 miljoen euro liggen. Nketiah zou zelf al een tijdje akkoord zijn met een overstap naar de Franse havenstad, maar de clubs zijn er nog lang niet uit. De onderhandelingen over een transfer lopen nog wel. Het is niet bekend wat Arsenal precies wil voor de 25-jarige spits. De club haalde Nketiah in 2015 transfervrij uit de opleiding van Chelsea en sindsdien staat hij onder contract bij The Gunners. Die verbintenis loopt nog tot medio 2027.

Marseille is de laatste weken druk bezig met het versterken van de selectie. De Fransen versterkten zich eerder al met Pierre-Emile Højbjerg en Mason Greenwood, maar de club lijkt nog lang niet klaar op de transfermarkt. Naast de onderhandelingen met Nketiah, hoopt Marseille ook nog altijd op Timon Wellenreuther. Feyenoord zou die gesprekken echter on hold hebben gezet, om af te wachten wie Brian Priske als eerste doelman kiest.