Van 't Schip over zijn nieuwe rol bij Ajax

Van 't Schip tóch in technisch management Ajax: 'Ik ben terug in die rol'

1 augustus om 16:40

John van 't Schip heeft zijn nieuwe rol binnen Ajax toegelicht. Afgelopen seizoen zou hij al een rol in het technisch management van de Amsterdammers gaan vertolken, maar na een vroegtijdig vertrek van Maurice Steijn pakte dat destijds anders uit. Na een kortstondig avontuur als interim-trainer heeft Van 't Schip alsnog een plek gekregen binnen het technisch management van Ajax.

"Ik ben terug in de rol die ik aanvankelijk zou krijgen", bevestigt Van 't Schip bij het programma Humberto à Paris. "Er zijn veel taken op het bordje van Alex Kroes terechtgekomen, maar dat is voor mij misschien wel goed. Dan kan ik focussen op waar ik mee begonnen ben", aldus de oud-manager, die vervolgens uitlegt waarmee hij zich precies bezighoudt.

"Het scouten en het intern en extern bekijken van spelers die in aanmerking komen voor Ajax. Dat is echter niet makkelijk. Er moet eerst verkocht worden en Ajax speelt momenteel geen Champions League. Het geld dat er twee, drie jaar geleden was, is er nu dus niet. We moeten zorgvuldig omgaan met de centjes", schetst Van 't Schip een plaatje over de realiteit in Amsterdam.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!