Details van WK-bid Saudi Arabië

Bizar: Saudi-Arabië wil voor WK van 2034 stadion op 350 meter hoogte bouwen

1 augustus om 14:30
Laatste update: 1 augustus om 15:47

Saudi-Arabië is hard aan het werk om het WK van 2034 te mogen organiseren. Het land heeft zelfs al concrete plannen ingediend. Het eindtoernooi belooft net als in 2022 (in Qatar) een wintertoernooi te gaan worden, en kent mogelijk een stadion op 350 meter hoogte. 

De BBC weet dat vertegenwoordigers van Saudi-Arabië momenteel druk bezig zijn om de FIFA te overtuigen van de concrete plannen. Eén onderdeel daarvan, is dat het land maar liefst elf nieuwe stadions wil gaan bouwen. Van die elf moeten er acht in de hoofdstad Riyadh gebouwd gaan worden. In totaal zullen er 48 landen deelnemen aan het WK. 

Wellicht het meest opvallende idee, is de bouw van het zogeheten Neom-stadion. Dat stadion moet 350 meter boven de grond uitsteken en volledig draaien op basis van duurzame energie. Er moeten overigens niet alleen stadions gebouwd worden, maar ook een extra vliegveld in de buurt van Riyadh, die op jaarbasis twaalf miljoen toeristen moet aantrekken. 

Verder valt op dat Saudi-Arabië bezig is om de infrastructuur aan banden te leggen. Er moeten moderne trein- en buslijnen komen, waardoor er snel en efficiënt tussen de speelsteden gereisd kan worden. Kosten noch moeite worden gepaard. Het gehele project belooft de grens van 200 miljard euro (de kosten van het WK in Qatar) ruimschoots te overstijgen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!