'United wil Toney en De Ligt snel halen'

'United wil haast maken met dubbele transfer na blessuregolf in voorbereiding'

1 augustus om 10:09

Manchester United lijkt van plan extra vaart te zetten achter de transfers van Ivan Toney en Matthijs de Ligt. Dat heeft alles te maken met de blessuregolf die de ploeg van Erik ten Hag teistert in de voorbereiding.

Het seizoen is nog niet begonnen of Manchester United heeft de lappenmand, net als vorig seizoen, alweer aardig gevuld. Daar waar vorige week miljoenenaankoop Leny Yoro en Rasmus Hojlund geblesseerd uitvielen tegen Arsenal, eiste de oefenpot tegen Real Betis weer twee slachtoffers. Marcus Rashford en Antony werden noodgedwongen naar de kant gehaald. Door de blessuregolf voelt United de druk een extra centrale verdediger en een aanvallende impuls aan de selectie toe te voegen, schrijft The Telegraph.

Yoro heeft zijn middenvoetsbeentje gebroken en zal de komende drie maanden niet in actie komen. Dat zal betekenen dat de jonge Fransman de eerste negen Premier League-wedstrijden aan zich voorbij moet laten gaan, net als de eerste drie wedstrijden in de Europa League en de strijd om het Community Shield tegen Manchester City. De Engelse krant verwacht dan ook dat United haast wil maken met de komst van Matthijs de Ligt, terwijl ook Jarrad Branthwaite nog steeds wordt genoemd.

Met het uitvallen van Hojlund, Antony en Rashford nemen voorin de zorgen toe voor Ten Hag. Vandaar dat United de mogelijkheid onderzoekt Ivan Toney alsnog over te nemen van Brentford, klinkt het. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!