NAC bevestigt komst van Greiml

NAC shopt opnieuw: Oostenrijkse verdediger verruilt Duitsland voor Breda

1 augustus om 09:53
Laatste update: 1 augustus om 18:49

Het zat er al aan te komen, maar nu is het officieel: NAC Breda heeft zich versterkt met Leo Greiml. De 23-jarige centrale verdediger komt over van Schalke 04 en staat de komende twee jaar onder contract bij de Brabantse promovendus. 

"Leo heeft precies de voorwaarden die we nog zochten in de verdediging", aldus technisch directeur Peter Maas. "Hij weet hoe het is om op niveau te spelen en kan op drie posities uit de voeten." Greiml debuteerde op achttienjarige leeftijd bij Rapid Wien, waarmee hij ook Europees speelde. Later werd hij opgepikt door Schalke, waar hij mede door blessureleed niet door wist te breken. 

"Na blessureleed heb ik nu de gehele voorbereiding met Schalke 04 meegedaan", vertelt de verdediger zelf. "Spelen voor NAC in de Eredivisie maakt me razend enthousiast. Ik wil mij zo snel mogelijk aanpassen aan mijn teamgenoten en met NAC gaan strijden voor lijfsbehoud dit seizoen."

De Oostenrijker is voor NAC de tweede defensieve versterking in korte tijd. Eerder verzekerde de club van trainer Carl Hoefkens zich al mmet Enes Mahmutovic. Ook Antef Tsoungui is nog in beeld, maar Feyenoord is nog wat afwachtend omtrent een verhuur van de Belgische verdediger.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!