Spartaan Velthuis wekt interesse van Salernitana

Update: Velthuis verlengt bij Sparta en vertrekt naar Italiaanse Serie B

7 augustus om 15:45
Laatste update: 7 augustus om 15:45

Sparta dreigt na Bart Vriends ook verdediger Tijs Velthuis kwijt te raken. De centrale verdediger staat volgens De Telegraaf in de belangstelling van het Italiaanse Salernitana. 

Vriends maakte de overstap naar Adelaide United. Even leek ook Mike Eerdhuijzen te verkassen, maar zijn transfer naar Birmingham City ketste op het allerlaatste moment af. Nu wordt er met Velthuis dus opnieuw getrokken aan een Sparta-verdediger. 

Salernitana, dat uitkomt in de Serie B, is het afgelopen seizoen onder de indruk geraakt van Velthuis. De 22-jarige stopper uit Oldenzaal voor  de winterstop naar voren geschoven als vervanger van de toen geblesseerde Eerdhuijzen. Na de jaarwisseling moest hij genoegen nemen met minder kansen in de hoofdmacht. 

Mocht Sparta een goed bod ontvangen, dan gaat het dat waarschijnlijk niet weigeren, concludeert De Telegraaf. De Rotterdammers verkochten deze zomer immers nog geen speler voor een hoog bedrag. De club versterkte zich na het vertrek van Vriends overigens al wel met een nieuwe centrumverdediger: Teo Quintero. Hij kwam op transfervrije basis over van het Belgische Deinze.

Update: Velthuis is woensdag gepresenteerd door Salernitana. De centrale verdediger heeft zijn contract op Het Kasteel met twee seizoenen verlengd (tot de zomer van 2028), maar is komend seizoen dus niet te bewonderen in Rotterdam. Salernitana neemt Velthuis aanvankelijk op huurbasis over, maar heeft wel een optie tot koop bedongen in de deal.