Liverpool van Slot wint van Arsenal

Slot troeft Arteta af in oefenduel: Liverpool maakt vooral voor rust indruk in VS

1 augustus om 07:15

Arne Slot heeft zijn tweede oefenzege als manager van Liverpool te pakken. The Reds waren in de nacht van woensdag op donderdag met 2-1 te sterk voor Arsenal

Liverpool won afgelopen zaterdag de eerste oefenwedstrijd van de voorbereidingstour in Amerika. Toen werd Betis Sevilla met 1-0 verslagen. Met Arsenal als opponent kon Slot alvast een beetje proeven van de geduchte tegenstand die hem komend seizoen te wachten staat in de Premier League. Het begin was voor The Reds, waar PSV-target Sepp van den Berg opnieuw in de basis stond. Mohamed Salah scoorde al na dertien minuten spelen op aangeven van Harvey Elliott.

Die voorsprong werd na ruim een halfuur spelen verdubbeld door de sterk spelende Fábio Carvalho. De Portugees schoot fraai raak na (opnieuw) prachtig voorbereidend werk van Elliott. Arsenal kwam via Kai Havertz nog voor rust terug tot 2-1, maar het doelpunt van de Duitser bleek uiteindelijk de laatste van de avond. Ryan Gravenberch, die met Oranje actief was op het EK in Duitsland, bleef negentig minuten op de bank.

Liverpool speelt komende zondag nog tegen Manchester United, en op 11 augustus nog tegen Sevilla op Anfield. Op 17 augustus begint het 'echte werk' voor Slot. Dan is Ipswich Town de tegenstander in speelronde één van het nieuwe Premier League-seizoen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!